Cognitieve capaciteiten zijn de belangrijkste voorspellers van succes. En uiteindelijk wil je natuurlijk beschikken over capabele mensen binnen je organisatie. Maar hoe vergelijk je medewerkers of kandidaten met verschillende culturele achtergronden, nationaliteiten en diploma’s? Met de cultuurarme Connector Ability test je daadwerkelijk de cognitieve capaciteiten van (potentiële) medewerkers. Met deze adaptieve capaciteitentest beschik je snel over een betrouwbare uitslag binnen de 4YourTalent monitor. Wij bieden deze test aan in samenwerking met PiCompany, 100% dochter van GITP, omdat kwaliteit en betrouwbaarheid voor 4YourTalent voorop staan.

Voordelen van Connector Ability

✓ Cognitieve capaciteiten (G-factor) van medewerkers of kandidaten met diverse achtergronden eerlijk onderling vergelijken.

✓ Taal en culturele achtergrond spelen geen rol.

✓ Betrouwbaar en rechtvaardig inzicht door het adaptieve, cultuurarme karakter van de test.

✓ Wetenschappelijk onderbouwde test van PiCompany (GITP)

✓ Flexibel online testen vanuit de 4YourTalent monitor.

✓ Uitgebreide (afgeschermde) rapportage binnen de 4YourTalent monitor.

✓ Door NIP/COTAN en EFPA als goed beoordeeld.

Eerlijke selectie met Connector Ability

De Connector Ability helpt je een eerlijk en onafhankelijk beeld te verkrijgen van de cognitieve capaciteiten van (potentiële) medewerkers. Met deze taal- en cultuurarme test kun je kandidaten met verschillende vooropleidingen, ervaringen en achtergronden betrouwbaar onderling vergelijken. Vaak gebruiken organisaties deze test aan het begin van een selectieprocedure. Aan de hand van de uitslag kun je snel beoordelen of een kandidaat wordt uitgenodigd voor een (vervolg) gesprek of niet. Door inzicht te hebben in de cognitieve capaciteiten, heb je tevens inzicht in het leervermogen van de (potentiële) medewerker.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Online assessment op maat

De Connector Ability is een moderne adaptieve capaciteitentest. Medewerkers kunnen de test online invullen op elk gewenst moment en op elke locatie naar keuze, bijvoorbeeld thuis vanuit de 4YourTalent monitor. Tijdens de afname past de moeilijkheidsgraad van de test zich aan op het niveau van de deelnemer. Zo krijgt elke deelnemer een eigen unieke serie vragen voorgelegd. Test voorkennis levert geen voorsprong op. Als je wilt kun je deelnemers kort opnieuw testen op een eigen, gecontroleerde locatie.

 

Directe rapportage in de 4YourTalent monitor

Na de testafname ontvang je direct een compacte rapportage met sprekende grafieken die je gemakkelijk kunt interpreteren. Alle gegevens worden overzichtelijk gepresenteerd binnen de 4YourTalent monitor.

 

Terugkoppelgesprek borgt kwaliteit

Er is altijd een terugkoppelgesprek met de kandidaat over de interpretatie en terugkoppeling van de resultaten van Connector Ability. Dit is een vereiste om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden schakelen wij voor het verzorgen van deze gesprekken de onafhankelijke en gediplomeerde psychologen van Eduquest in. De kosten (€ 50,-) voor een terugkoppelgesprek worden door 4 Your Talent separaat doorberekend. Het is ook mogelijk om eigen medewerker(s) te laten certificeren voor terugkoppelgesprekken door PiCompany.

 

Genormeerd met PiCompany (GITP)

De Connector Ability is een wetenschappelijk onderbouwde test. De R&D-afdeling van PiCompany zorgt voor continue doorontwikkeling van deze test volgens de meest recente inzichten. Daarmee voldoet de test aan de normen van het NIP/COTAN en EFPA.

Assessment informatie aanvragen