Tijdens een coaching sessie wordt je bewust van wat je allemaal al goed doet en waar nog ruimte zit voor verbetering. Dat betekent overigens nog niet dat je de nieuwe of vernieuwde materie direct na de training al beheerst en ook uitvoert. Hoe komt dat toch? Wat maakt dat verandering van gedrag (lees: uitvoering van de materie in de praktijk) zo lastig is?  

Iets wat in de uitvoering nieuw is, of iets anders dan voorheen, voelt natuurlijk nooit in één keer goed. Logisch ook, je bent in het verleden vertrouwt geraakt met een andere methodiek. Bovendien is het spannend om het “oude vertrouwde” (deels) los te laten in een praktijk situatie.

De beste manier van veranderen is het nemen van kleine stapjes. Niet alles tegelijk willen aanpakken, maar rustig vooraan in het proces beginnen en langzaam maar zeker steeds meer bewust worden van jouw nieuwe structuur en/of aangepaste methodiek, zoals je die eerder tijdens de training hebt ontdekt en besproken.

Coaching helpt daarbij. Een goede coach helpt jou volledig bewust bekwaam te worden door telkens een spiegel voor te houden. Daarmee laat hij jou ontdekken wat er goed gaat en wat nog gefinetuned kan worden. Niet alleen de coaches van 4YourTalent komen hierbij in actie, het is juist belangrijk dat jouw manager ook regelmatig als coach optreedt. Wij helpen hem of haar in de ontwikkeling van de coachingvaardigheden.

En natuurlijk, voor veel managers zal dit nieuw of anders zijn, ook voor hen zal het spannend zijn om het “oude vertrouwde” (deels) los te laten. 4YourTalent coacht daarom de manager op hun beurt weer. Want voor de manager geldt immers hetzelfde… kleine stapjes naar het volledig bewust bekwaam worden.

Informatie aanvragen

4YourTalent coaching