Wanneer ben je als commercieel medewerker succesvol? Is dat wanneer je de targets hebt gehaald, wanneer je betere marges uit onderhandelt, of wanneer jouw klanten zich goed begrepen voelen? Kan het worden afgemeten aan de ruime productkennis en ervaring in de branche? Of heeft het vooral te maken met een hoge activiteit?

Lastig om eenduidig antwoord op deze vraag te geven, waarschijnlijk omdat succesvol zijn afhankelijk is van meerdere factoren… dus wat te doen als je nog onvoldoende succesvol bent, of wanneer je nog succesvoller wilt worden?

Wij geloven dat succes afhangt van de factoren Vaardigheden, Competenties, Kennis en Motivatie. Het aanleren van een goede verkoopmethodiek wordt past echt nuttig wanneer je in de uitvoering jouw sterke competenties erbij kunt inzetten. Als je dan vervolgens ook nog eens over relevante product- en marktkennis beschikt groeit de commerciële ontwikkeling en ook zeker de kans op succesvol zijn al aardig.

Maar pas met de allerbelangrijkste factor Motivatie is succes binnen handbereik. Hoe gemotiveerd ben je om jouw commerciële taken uit te voeren, of zelfs te perfectioneren. Waarom zit je eigenlijk in dit vak, waar gaat jouw commercieel hart sneller van kloppen? Ben je bereid om jouw activiteit op een voldoende hoog peil te brengen en te houden waardoor je uiteindelijk een commerciële ontwikkeling zal doormaken? En hoe is de omgeving waarin je je verkoop-vak uitoefent, voelt deze veilig en vertrouwt? Inspireert deze jou voldoende om elke dag voor het maximaal haalbare te gaan? Kort gezegd: Ben je bereid en in de gelegenheid moeite te doen om morgen nog beter te worden dan dat je gisteren al was?

Dit hele proces van succesvol worden (én blijven) kan soms best complex zijn. Wij noemen dat het “runnen van jouw commerciële toko”. Laat ons jou helpen bij deze commerciële ontwikkeling, daar zijn wij sterk in. Hoe we dat doen hangt af van jouw leerdoelen en vooral leerstijl. We kijken dan samen welke ontwikkelingen nodig zijn en op welke manier(en) jij leert zodat we daar onze methodiek en didactiek op aan kunnen passen… laten we aan de slag gaan!

Informatie aanvragen