Sales Colors analyseert salesorganisaties en ondersteunt hen bij het maximaliseren van hun omzet. De unieke analyse die Sales Colors bij haar klanten uitvoert, genereert specifieke verkoopgegevens die kunnen worden vergeleken met het zogenaamde ideale verkoopprofiel van dezelfde organisatie. Dit ideale verkoopprofiel wordt samengesteld door het management via een diepgaand interview.

Door het ideale profiel te vergelijken met de verkoopgegevens van de organisatie wordt direct duidelijk waar de groeikansen liggen op het gebied van procesondersteuning, gedragsontwikkeling, interne samenwerking en aansturing. De aanpak van Sales Colors maakt het mogelijk om interventies, coaching of training efficiënter toe te passen.

Alle verzamelde gegevens worden in real-time weergegeven in een online dashboard. Dit dashboard is zowel via mobiel als desktop toegankelijk voor alle deelnemers. Eventuele wijzigingen in het team kunnen eenvoudig worden doorgevoerd, waardoor data en voortgang altijd up-to-date zijn.